Wat verzamel jij?

Waarom dit tijdsbeeld

Verzamelen: mensen doen het al eeuwen en lange tijd was het een prestigieuze bezigheid. Wie er de tijd en de middelen voor had, verzamelde als het ware de wereld via zeldzame of merkwaardige objecten. Ook alledaagse objecten verzamelen, verschaft een verzamelaar kennis en inzicht. Een verzamelaar besteedt dan ook heel wat tijd en geld aan zijn collectie. Favoriete items om te verzamelen zijn onder andere postzegels en bieraccessoires, maar ook royalty blijft populair. Wat verzamelt de Vlaming in 2117?

Reportage, Wondelgem, 31 augustus 2004


AVS

AVS

AVS of Audio Video Studio is de pionier van de regionale televisie in Vlaanderen. Een club van radio-amateurs uit de streek van het Meetjesland rond Eeklo vatte in de vroege jaren 80 het plan op om met lokale televisie te starten.
Dat was niet evident. Er was totaal geen regelgeving daarover en de politieke actoren zaten daar ook helemaal niet op te wachten.
Toch slaagde AVS er in om in 1989 met de eerste lokale televisiebeelden in de huiskamers te komen in de 12 steden en gemeenten rond de stad Eeklo.

Meer info