Rommelmarktvondsten

Waarom dit tijdsbeeld

Voor de één is het rommel, voor de snuisterende koper zijn de spullen op de rommelmarkt net wél van waarde. Misschien vind je er dat ene stuk dat je verzameling nog mist of koop je jezelf een portie nostalgie in de vorm van een oude loopfiets. In Vlaanderen kan je er in elk geval niet omheen: eens de wintermaanden voorbij zijn, is er bijna elk weekend wel ergens een rommelmarkt. De gezellige sfeer en de stiekeme hoop om een schat op de kop te kunnen tikken, maken een rommelmarkt altijd een uitstapje waard. Welke spullen roepen op de rommelmarkt van 2117 onze nostalgie op?

Nieuwsverslag rommelmarkt Eeklo


AVS

AVS

AVS of Audio Video Studio is de pionier van de regionale televisie in Vlaanderen. Een club van radio-amateurs uit de streek van het Meetjesland rond Eeklo vatte in de vroege jaren 80 het plan op om met lokale televisie te starten.
Dat was niet evident. Er was totaal geen regelgeving daarover en de politieke actoren zaten daar ook helemaal niet op te wachten.
Toch slaagde AVS er in om in 1989 met de eerste lokale televisiebeelden in de huiskamers te komen in de 12 steden en gemeenten rond de stad Eeklo.

Meer info