Met een badkuip in Gents water

Waarom dit tijdsbeeld

‘Te land, ter zee en in de lucht’ was een succesvol programma dat sinds 1971 op de Nederlandse televisie te zien was. Deelnemers leggen een parcours af met een bijzonder voer- of vaartuig. Er waren verschillende disciplines zoals het tobbedansen of de badkuipenrace. Voor sommige proeven bouwden de deelnemers hun vervoermiddel zelf en hun creativiteit kende vaak geen grenzen. Ook in Vlaanderen sloeg dit televisieprogramma aan en werd het in plaatselijke wedstrijden gekopieerd zoals hier, aan de Gentse Watersportbaan. Ondertussen is Te land, ter zee en in de lucht een echte traditie geworden. Welk kijkcijferkanon inspireert ons in 2117 tot gekke disciplines?

Reportage over Badkuipenrace te Gent, 1982. Gezamenlijke inzending door STAM en Archief Gent.


Archief Gent

Archief Gent

Het Stadsarchief Gent en het OCMW-archief Gent zijn in 2017 opgegaan in Archief Gent, een gemeenschappelijke archiefdienst voor de Stad Gent en het OCMW Gent.

Meer info
STAM - Stadsmuseum Gent

STAM - Stadsmuseum Gent

Gent is van alle tijden en dat geldt ook voor het Gentse Stadsmuseum: onmiskenbaar eigentijds tegen een unieke historische achtergrond. Het STAM vertelt het verhaal van Gent aan de hand van tot de verbeelding sprekende collectiestukken en interactieve multimedia. Verleden, heden en toekomst van de stad worden er helder en boeiend voorgesteld, van middeleeuwse metropool tot stad van kennis en cultuur.

Meer info