AVS

AVS of Audio Video Studio is de pionier van de regionale televisie in Vlaanderen. Een club van radio-amateurs uit de streek van het Meetjesland rond Eeklo vatte in de vroege jaren 80 het plan op om met lokale televisie te starten.
Dat was niet evident. Er was totaal geen regelgeving daarover en de politieke actoren zaten daar ook helemaal niet op te wachten.
Toch slaagde AVS er in om in 1989 met de eerste lokale televisiebeelden in de huiskamers te komen in de 12 steden en gemeenten rond de stad Eeklo.

Vandaag zijn we met 10 regionale zenders, allemaal erkend door de Vlaamse overheid. AVS Oost-Vlaamse Televisie bedient de arrondissementen Gent, Eeklo en Oudenaarde. Vanouds waren de contacten met de Nederlandse buren in Zeeuws-Vlaanderen zeer warm en vandaag is AVS dan ook te zien in heel de provincie Zeeland.
De regio is veel uitgestrekter dan ooit de bedoeling was. Dat komt omdat regionale televisie bijna uitsluitend moet leven van reclame-inkomsten. Toch blijft 'het journaal' de kernactiviteit van de zender. Regionaal nieuws in een lus op een eigen regionaal kanaal werd een echte succesformule die ook vandaag in een totaal veranderd medialandschap nog steeds aanslaat.

Bezoek de website
logo AVS

De video's van deze partner