Sven Ornelis
Radiopresentator en presenteert de ochtendshow bij Joe.

De goede oude tijd is iets wat we vaker in vraag mogen stellen. Is grootmoeders kost wel gezonder dan wat vandaag op tafel komt? Hoe gingen we vroeger met dieren om? Deze filmpjes geven soms een ander beeld van het verleden dan we in ons hoofd hebben. De tijden veranderen snel en ik ben heel benieuwd wat er nog op ons afkomt.
Sven Ornelis

Mijn Beeldcapsule

Dierenplezier?

“Een mooi voorbeeld van hoe normen en waarden evolueren. In het Romeinse rijk werden slaven opgejaagd in de arena, bij ons werden voor de lol hanen de kop afgedraaid tijdens een vrolijke spelnamiddag. Toch zullen onze voorouders zichzelf niet als dierenbeulen gezien hebben. Zullen toekomstige generaties ooit zo evolueren dat ze ons anno 2017 afschuwelijke misdadigers vinden omdat we dieren eten?”

Marktdag

“Deze reportage deed me schrikken. Er wordt beweerd dat we in grootmoeders tijd authentiek, goed en gezond aten, maar is dat wel zo? Voor de jaren 70 stelde de kaasproductie in ons land niet zoveel voor. Straf! We mogen nostalgisch doen, maar moeten niet overdrijven.”

Say Cheese

“Dit gezin is bezorgd omdat ze hun fotocamera thuis vergeten zijn. In een tijd wanneer foto’s maken met je telefoon nog science fiction was, is dit een ramp. Overigens, als je al een fototoestel mee had, dan moest je thuis nog weken wachten tot de fotograaf in het dorp je foto’s ontwikkeld had. De tijden zijn veranderd en je kan je afvragen waar het zal eindigen. Spannend!”