Jan Hautekiet
Radiomaker en muzikant.

Beelden uit mijn vroege jeugd doen denken aan hoe we het vandaag allemaal aanpakken. Onze gezondheid is er drastisch op vooruitgegaan, maar fileproblemen slepen intussen al een halve eeuw aan. Als ik zie hoe de jeugd omgaat met zaken als het klimaat, dan heb ik er wel vertrouwen in.
Jan  Hautekiet

Mijn Beeldcapsule

Vertraagd verkeer richting kust

“Ik zag de zee voor het eerst als 4-jarige, net voor de sixties. Toen besefte ik niet dat vakantiedrukte zo’n issue was. Het toont hoe onze bekommernissen de voorbije 50 jaar niet veel veranderd zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we de chaos beter en beter beheersen.”

Liefste Moeke

“Ik verloor mijn laatste grootouder voor ik vier was en heb geen klare herinneringen. Vroeger was je dan ook al oud als je zestig was. Nu ik die kaap zelf voorbij ben en vier kleinkinderen heb, besef ik hoe drastisch onze levensverwachting verbeterd is. Benieuwd hoe dat over 100 jaar zal zijn.”

Voor het eerst naar de sneeuw

“Ikzelf heb nooit het geluk van sneeuwklassen meegemaakt. Vandaag is de skivakantie helemaal ingeburgerd en botst het tegen zijn grenzen aan, zeker met de klimaatopwarming die zich op de piste laat gelden. Reizen zijn nu vaker en korter, al zie ik bij de jongere generatie een groter bewustzijn van de ecologische voetafdruk. Daar stonden we in 1967 helemaal niet bij stil.”