Hilde Crevits
Vlaams minister van Onderwijs.

Oude beelden maken niet alleen nostalgisch, maar tonen ook hoe beslissingen die we vandaag nemen een lange geschiedenis hebben. Of het nu over sport of cultuur gaat, terugkijken naar hoe het vroeger was, inspireert om het ook vandaag verder aan te pakken.
Hilde  Crevits

Mijn Beeldcapsule

Klassieke muziek voor iedereen

“Mooi hoe dit filmpje toont dat ook jongeren kunnen genieten van klassieke muziek of het bespelen van instrumenten. Ook nu nog genieten heel wat jongeren van kwaliteitsvol deeltijds kunstonderwijs. Vanaf volgend jaar kunnen ze er ook al vanaf 6 jaar aan beginnen. De vraag groeit en het aanbod groeit mee.”

De beste tijd van je leven?

“Tijdens de studententijd ontstaan eeuwige vriendschappen op café. Studenten beleven samen verhalen waar ze nog jaren mee zullen lachen. Gelukkig is het studentenpubliek vandaag een stuk diverser en mag je niet langer roken op café. Goed voor je gezondheid én je kledij als je het café buitenstapt.”

Als het kriebelt, moet je sporten!

“Sinds eind jaren 70 groeide de vraag naar plaatsen om te sporten en die vraag is nooit gestopt. Ook met het onderwijs willen we ons steentje bijdragen, bijvoorbeeld door de sportinfrastructuur van scholen open te zetten voor het publiek. Zo bewegen we allemaal mee.”