Greet de Keyser
Amerika correspondente VTM NIEUWS.

Dingen bewaren voor de generaties die na ons komen, natuurlijk is dat belangrijk. Vooral het filmmateriaal. Mijn generatie groeide op met de start van de televisie. Toen was het een aarzelend begin, maar intussen domineren de bewegende beelden.
Greet de Keyser

Mijn Beeldcapsule

Stripgidsdagen

“Ik groeide zelf op met met Suske en Wiske, De Rode Ridder, Jommeke en Asterix, die je wel bij de plaatselijke kruidenier maar niet in de bibliotheek vond. Dit fragment toont het kunstenfestival dat strips voor het eerst deel tot deel van ons kunstpatrimonium uitriep. Als journalist maakte ik de eerste uitreiking van de Bronzen Adhemar mee en sindsdien staat België op de kaart als land met striptekenaars en talent bij de vleet.”

Watervertier

“Toen er nog niet overal zwembaden waren, trok half Vlaanderen naar die grote plassen zodra het warm genoeg was. Mijn ouders lieten eind jaren ‘60 ook een vijver graven, waar we met onze opblaasbare bootjes de hele zomer gelukkig waren. In dit filmpje valt me op hoe eenvoudig alles toen was. Geen grote attracties, maar wat gras en een plas water en dat gaf nooit problemen.”

Fitness in de jaren ‘40

“Heerlijk filmpje én commentaar, ook al is het seksistisch tot in de hoogste graad. De man met blote bast bezorgt die neergezeten deernes enkele mooie momenten. Zelf mogen de vrouwen enkel met een handknijper trainen. Grappig dat er op het eind toch een knipoog tussen de twee seksen komt.”