Catherine Vandoorne
Presentatrice Radio 2.

Veel van de beelden roepen verwondering op. Fitness en lichaamsbeweging waren vroeger dan wel veel eenvoudiger (wat geweldig is), maar vrouwen konden er niet aan deelnemen. Een filmpje als dat over vinkenzetten of de Belgische kust verrassen dan weer door de volksheid en de vreemde gewoontes die we toch hebben verzameld door de eeuwen. Een gewoonte die voor mij moet blijven plakken, is die van het kindertheater. Het enthousiasme van de jonge acteurs is iets wat over 100 jaar hopelijk nog op de planken te zien is.
Catherine Vandoorne

Mijn Beeldcapsule

Jong theaterbloed

“Kindertheater is met zijn ongeremdheid en fantasievolle beleving pure magie. Dat dit in Vlaanderen zo professioneel wordt aangepakt door verschillende theaters moeten we toejuichen en ondersteunen.”

Naar de kust

“Ik hou van de Belgische kust. De beelden tonen de grandeur van de badsteden vroeger, hoe mensen toen hun beste kleren aantrokken voor een bijzondere vakantiedag: ik kijk er nu met gemengde gevoelens naar.”

Fitness in de jaren 40

“Heerlijk om de eenvoud te zien van fitness in de jaren ‘40: geen moderne toestellen, maar des te meer toewijding.”

Suskewiet

“Wie vindt dit uit? Dat vraag ik me bij sommige beelden en gewoontes af. Dit is er eentje om in te kaderen. Volkser kan niet.”